تبلیغات
payam hatami-BSC of animal science - خواص درمانی تخم مرغ
 خواص درمانی تخم مرغ ...

تخم مرغ علاوه بر داشتن ارزش غذایی بالا دارای خواص درمانی ، ایمنی زایی و كاربردی می باشد كه در زیر به بخشی از آنها اشاره می گردد :

• سفیده تخم مرغ در بی اثر كردن سموم و محركها مانند یك پاد زهر عمل می نماید و با حفاظت از غشاء موكوسی معده و روده از ایجاد زخم معده پیشگیری می كند.
• سفیده تخم مرغ بعلت ویژگی نگهدارندگی آب و اتصال دهندگی enteritis ناشی از سموم و میكروبها را خنثی می كند. بنابراین سفیده مانند یك داروی طبیعی برای درمان ورم معده ، اسهال ، دیسانتری و كم آب شدن بدن بكار می رود.
• مطالعات انجام شده توسط محققان ژاپنی در دانشگاه كیوتو وجود تركیبات لومی فلاوین و لومی كروم و سولفورافن را در مهار كردن سرطان و پیشگیری از تغییر سلولهای سالم به سلولهای سرطانی به اثبات رسانیده است. لازم به ذكر است كه این تركیبات آنتی اكسیدانهای طبیعی می باشند.
• وجود لیزوزیم ، گلوبولین های G2 و G3 ، اوماكروگلوبولین ، Ig Y و سایر تركیبات ضد میكروبی در تخم مرغ بدلیل ارزش غذایی بالا و خصوصیات ایمنی زایی و ضد میكروبی به طولانی شدن عمر بیماران مبتلا به ایدز كمك می نماید.
• پیگمانهای كاروتنوئیدی موجود در زرده تخم مرغ ، آنتی اكسیدانهای طبیعی علیه رادیكالهای آزاد ، عوامل ضد سرطان ، پیگمانهای طبیعی و پیش ساز ویتامین A می باشندكه موجب كاهش سطح كلسترول بد سرم خون LDL گردیده و به این وسیله از بیماریهای قلبی – عروقی پیشگیری می نمایند.
• از چربی موجود در زرده بعنوان حامل داروهای محلول در چربی استفاده می شود.
• زمانیكه فسفولیپید موجود در زرده – لسیتین متصل با ویتامین B12 – به موشهای آزمایشگاهی ، نوزادان نارس و افراد مبتلا به آلزایمر داده شد ، بهبود قابل ملاحظه ای در بافت عصبی و توانایی ذهنی آنها ایجاد گردید.
• پروتئین موجود در زرده – فسفیتین – آنتی اكسیدانی طبیعی است كه از نوع سنتزی آن ایمن تر است. لیپید موجود در زرده دارای اثرات آنتی اكسیداتیو است كه از رنسیدیته و پیری زود رس جلوگیری جلوگیری می نماید.
• لسیتین موجود در زرده پایدارتر است و كارایی بیشتری نسبت به لسیتین سویا دارد.
• زمانیكه لسیتین زرده بعنوان كپسول داروهای دیامیدین و سایر داروها كه علیه بیماریهای آمیبی استفاده می شوند ، بكار می رود ، مسمومیت این داروها كاهش می یابد.
• از لیپو پروتئین زرده – YLP,p17.5 – به دلیل افزایش تكثیر سلولی در محیط های كشت استفاده می گردد. این لیپو پروتئین و سایر پروتئینها با ارزش بیولوژیك بالا در تقویت رشد كودكان و حیوانات بكار می روند.
• زرده و شالاز تخم مرغ منابع غنی از سیالیك اسید می باشند. همچنین دارای خواص ضد میكروبی ، ضد التهابی و ضد ویروسی نیز بوده و لذا در درمان هلیكو باكتر پیلوری و زخم معده ، سرطان كولون و ورم معده مورد استفاده قرار می گیرد.
• میزان آنتی بادیهای موجود در تخم مرغ بسیار زیاد می باشد. یك مرغ طی یك دوره 6 هفته ای حدود 298 میلی گرم آنتی بادی تولید می كند در حالیكه این مقدار برای یك خرگوش 17 میلی گرم می باشد. این نوع آنتی بادی Ig Y در درمان عفونت ناشی از باكتریهای استرپتوكوكوس ، سودوموناس ، استافیلوكوكوس ، سالمونلا و اشریشیا كلی به كار می رود.
• سفیده تخم مرغ خصوصا شالاز در درمان سوختگیها ، جراحات ، نیش حشرات و خارش مورد استفاده قرار می گیرد.
• هزاران سال پیش در هندوستان خواص درمانی ، ضد التهابی ، ضد میكروبی و ایمنی زایی تخم مرغ شناخته شده بود. بطوریكه تخم مرغ همراه سایر مواد گیاهی برای بهبود سوختگیها و شكستگیها مورد استفاده قرار می گرفت.
• بر خلاف شیر ، گوشت ، میوه جات ، سبزیجات و مواد غذایی با رطوبت بالا می توان تخم مرغ را در دمای اتاق به مدت 4-2 هفته نگهداری نمود زیرا وجود تركیباتی چون لیزوزیم ، اووماكروگلوبولین با داشتن خواص ضد میكروبی از فساد باكتریایی آن جلوگیری می نماید.
• ازتخم مرغ بعنوان یك محیط كشت ارزان در تولید ایمونوگلوبولینها و واكسنها استفاده می شود. در هندوستان طی تحقیقاتی از تخم مرغ پادزهر مار تولید شده است كه در مقایسه با پادتن تولید شده از سرم اسب 100 برابر ارزانتر است زیرا هر مرغ قادر است در هر 300 تخم مرغ تولید كند.

منبع :سایت تلاونگ


نوشته شده توسط پیام حاتمی در سه شنبه 27 اردیبهشت 1390 و ساعت 12:04 ب.ظ
ویرایش شده در - ساعت -
 نوشته های پیشین
+ آدرس کلی
+ پاستوریزاسیون کود مرغی
+ مقایسه شیر گاو و گاومیش
+ جوجه ها اجسام متحرک را درک میکنند
+ خواص درمانی تخم مرغ
+ اعمال محدودیت نوری، عملکرد جوجه های گوشتی را بهبود می بخشد
+ روش آماده سازی و پاکسازی مرغداری برای جوجه ریزی
+ ضوابط فنی احداث واحدهای دامپروری
+ به وبلاگ من خوش آمدید

صفحات :