تبلیغات
payam hatami-BSC of animal science - پاستوریزاسیون کود مرغی
 پاستوریزاسیون کود مرغی ...
منظور از "كود مرغی" ، ادرار ، مدفوع و عوامل و موادموجود در بستر مرغداری هاست.عوامل بیماری های باكتریایی ، ویروسی ،قارچی و انگلی بعلت درگیری مستقیم دستگاه گوارش و یا خروج ترشحات تنفسی و غیره در کود جمع آوری شده و دربستر به فراوانی وجود دارند.با رهاسازی كود آلوده در طبیعت و با وجود مواد غذایی و رطوبت در كود ، علاوه بر بوی نامساعد و تجمع حشرات شرایط مساعدی برای تكثیر و تداوم عوامل بیماریزا در خارج از بدن موجود مهیا میشود و این عوامل توسط باد،آب،پرندگان و ...به سایر نقاط منتقل شده و باعث ایجاد خطر برای پرندگان و انسان ها میشوند.برخی ازپاتوژن های معمول موجود در كود شامل باكتری های كمپیلوباكتر،سالمونلا،اكلای و ویروس آنفلوانزا میباشند.كود مرغی یكی از عوامل تهدید كننده در گسترش بیماری های طیور در ایران می باشد و در سال 1377 متهم اصلی گسترش بیماری آنفلوانزای پرندگان از قزوین به سایر نقاط كشور بوده است.فاكتورهای مهم بقا برای پاتوژن های كود عبارتند از:نوع كود،P.H ،تركیب ماده خشك ،دما،تعداد و نوع پاتوژن های موجود و حضور میكروارگانیسم های رقیب.كود مرغی فرآوری شده موجب اصلاح فعالیت بیولوژیكی و خواص شیمیایی خاك میشود. به طور كلی اهداف فرآوری كود مرغی عبارتند از: 1 . جمع آوری کود تازه و مهار بو و سایر مشکلات زیست محیطی ناشی از آن 2 . فرآوری بیولوژیک كود تازه جهت مهار انتقال عوامل بیماریزا 3 . كنترل بیماریهای مشترك انسان و حیوان 4 . تولید مواد پس مانده بهداشتی برای جایگزین در محل خواب طیور 5 . اشتغالزائی و ایجاد ارزش افزوده 7 . تولید گاز متان و استفاده از گاز تولیدی برای تولید برق 8 . اصلاح خاک های کشاورزی و تهیه غذای سالم با استفاده از کود فرآوری شده .روش های آماده سازی كود مرغی عبارتند از: 1)خشك كردن در هوا:این روش نیاز به وقت طولانی داشته و مواد مضرمیكروبی كودكاملا از بین نمیروند. 2)خشك كردن با استفاده از حرارت زیاددستگاههای مخصوص:در این روش معمولا ازكوره با حرارت زیاد استفاده میشود.خشك كردن كود در حرارت بالا(حداقل 70 درجه سانتیگراد)به مدت 3 ساعت موجب پاستوریزه شدن كود بدون كاهش مواد ازته آن میگردد.3)كودسیلوشده :كود را با فشار روی هم ریخته وهواورطوبت آن را خارج میكنند.این روش نیاز به 6 هفته زمان دارد.قابل ذكر است كه روش حرارت دهی بهترین روش آماده سازی كود مرغی میباشد.محصول نهایی آماده سازی شده ،كودی ارگانیك بدون هیچ ماده ی شیمیایی افزودنی،دارای =7.9 PH و مواد ارگانیك به میزان 38% و نسبت N.P.K،2.2.2 میباشد.موارد استفاده از كود مرغی فراوری شد عبارتند از : 1) به عنوان كود در فصول مختلف برای غنی سازی خاك و افزایش مواد غذایی آن استفاده میشود.مصرف صحیح و پخش درست آن در سطح مزرعه به منظور حداکثر استفاده از ارزش کود مرغی و قرار گرفتن عناصر غذایی آن به یک اندازه برای گیاهان زراعی مهم می باشد. 2)در تغذیه ی گاو های گوشتی استفاده میگردد كه دارای صرفه اقتصادی بالایی برای دامدار میباشد.باتوجه به مزایای بهداشتی و زیست محیطی و اقتصادی مطرح شده در این فناو ری ،امید است كه به زودی این روش در كشور ما به عنوان جایگزین روش های سنتی دفع كودهای حیوانی مورداستفاده قرارگیرد.در این مقاله به بررسی كامل (معایب و مزایا ) روشهای مختلف پاستوریزاسیون كود مرغی دردنیا و راهكاری عملیاتی نمودن آن در ایران می پردازیم.
نوشته شده توسط پیام حاتمی در جمعه 3 تیر 1390 و ساعت 12:28 ب.ظ
ویرایش شده در - ساعت -
 نوشته های پیشین
+ آدرس کلی
+ پاستوریزاسیون کود مرغی
+ مقایسه شیر گاو و گاومیش
+ جوجه ها اجسام متحرک را درک میکنند
+ خواص درمانی تخم مرغ
+ اعمال محدودیت نوری، عملکرد جوجه های گوشتی را بهبود می بخشد
+ روش آماده سازی و پاکسازی مرغداری برای جوجه ریزی
+ ضوابط فنی احداث واحدهای دامپروری
+ به وبلاگ من خوش آمدید

صفحات :